køb privat eller hos forhandler


Hvis du overvejer at købe brugt bil, har du nok tænkt over, hvorvidt du kan gøre den mest fordelagtige handel ved en privatperson.

Private sælgere har et ønske om at sælge sin brugte bil til højeste pris, men er oftest til at forhandle med. Hos en bilforhandler med økonomisk overskud for øje, kan man også forhandle om prisen, men ikke lige så meget.

Begge slags handler har fordele og ulemper. Vælger du at købe den brugte bil hos en privat sælger, kan der være penge at spare på bilens pris. En privatperson vil også typisk fra start sætte prisen lavere, end forhandleren vil gøre. Det er, igen, fordi forhandleren skal leve af videresalg og dertil ofte er erfaren forhandler.

Der er dog en anden grund til, at prisen er lavere ved handel med en privat sælger. Det er, at du ved køb hos en privatperson går glip af nogle rettigheder, som forhandleren typisk skal give. Ifølge købeloven skal forhandleren sætte garanti på den brugte bil, som oftest lyder på et halvt til et helt år efter købet. Derudover er der også reklamationsret på 24 måneder. Det får man ikke ved køb af brugt bil hos en privatperson.